about media projects contact
duo Judith & Maureen
Symphony by 7
Pianotrio
Contemporary Dance
Carillon Trio
visual artist
Cocktails
dakCarillon Trio: Boudewijn Zwart (carillon/kamerbeiaard)


BIO NL
Boudewijn Zwart woont in Nijkerkerveen en is een telg uit de bekende organistenfamilie Zwart. Hij studeerde hoofdvak piano bij Willem Brons aan het Sweelinck-conservatorium te Amsterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Daarnaast volgde hij orgellessen bij Ben van Oosten en pianolessen bij de Russische pianiste Evelina Vorontsova.

Hij is stadsbeiaardier van Amsterdam, Apeldoorn, Barneveld, Bergambacht, Dordrecht, Ede, Gouda, IJsselstein, Schoonhoven, Wageningen en Zeewolde. Daarnaast is hij als organist verbonden aan de Gereformeerde Kerk te Grootegast. In 1990 ontving hij uit handen van Koningin Fabiola de eerste prijs van het Driejaarlijks Internationaal Beiaardconcours te Mechelen. Met de beiaardier Henry Groen vormde hij jarenlang het Nederlands Carillon Duo. Hij heeft een levendige concertpraktijk in binnen- en buitenland. Sinds 2002 geeft hij leiding aan het in Dordrecht gevestigde Carillon Instituut Nederland, een hbo-beroepsopleiding voor beiaardiers.

Hij is president van de internationale organisatie 'Eurocarillon' en gastdocent aan de Koninklijke Beiaardschool 'Jef Denijn' te Mechelen. Onder de titel 'Bell Moods' reist hij door heel Europa met zijn eigen ontworpen rijdend Concert Carillon en treedt hij op in samenspel met verschillende muziekformaties (zie ook www.bellmoods.com).