about media projects contact
duo Judith & Maureen
Symphony by 7
Pianotrio
Contemporary Dance
Carillon Trio
visual artist
Cocktails
<
pat

The art of music and drinks: Patrick America(bartender)

The art of music and drinks: Patrick America (bartender)
In samenwerking met klassieke bartender Patrick America brengt Colour Collective een programma waarin de heer America ons doorheen de tijd mee voert, hij ontvouwt voor ons de geschiedenis tussen componisten van weleer en de dranken/cocktails die men toentertijd nuttigden.

Er worden stukken gespeeld bijbehorende de componisten in het verhaal en bij elke hoofdstuk wordt er door de heer America een cocktail of punch voorbereid en geserveerd.

Wat zou Beethoven hebben gedronken? Stond er een punch bij Mozart op tafel?


BIO NL

Smaak vomt de basis voor zijn passie in cocktails en mixed drinks waarmee hij 15 jaar geleden in aanraking kwam. Zijn grote interesse in geschiedenis hielp bij zijn onderzoek naar de oorsprong van klassieke dranken. Als audtodidact smaak-geschiedkundige en specialist in suikers en fermentaties heeft America vele bartenders in de Lage landen en ver daarbuiten geïnspireerd.

Zijn indrukwekkende palmares bevat o.a. samenwerkingen met sterrenchefs tot Europese top cocktailbars en 5-sterren hotels.

Hij is een frequent gevraagd jurylid voor cocktail competities en een gegeerde gastspreker op Europese bar-symposia. Waar America vooral bekend om staat wordt vaak alleen in het geheim doorverteld onder zijn collega bartenders en enkele uitverkorenen; bang om het bijzondere van zijn kunstige events kwijt te spelen aan de grote massa. Ondanks deze geheimzinnige, legendarische activiteiten in de ondergrondse kelders van Antwerpen blijkt hij, als een true bartender betaamt, een ware gentleman te zijn.